juliamaertachristina.blogg.se

SYDNEY

Kategori: Allmänt

I tisdags morgon kom vi fram till Sydney efter att ha sålt vår bil och alla campinggrejer/lakan/madrass och till och med gps för 4000$ till en australiensare vid namn Toby. Första natten och dagen spenderades i city och vi såg operahuset på håll, coolt! Nu bor vi på ett ganska dåligt hostel vid kings cross och ska bo där i en vecka och under tiden letar vi efter jobb och lägenheter. I skrivande stund har vi just ätit lunch med denna utsikt: 
Och ska senare iväg och kika på den femte lägenheten på två dagar! Även om denna är dålig tror vi att vi hittat den vi ska slå till på! Vi ska bo i området kring Bondi! Det verkar vara fint och med coola restauranger och uteställen, det är ju inte heller dumt att ha gångavstånd till Australiens mest kända strand eller vad säger ni? :) 

Hoppas allt är bra med er hemma i värmen! Här är det kallt (15-20 grader) och jag går i raggsockor på hostlet ;) vi önskar båda två att vi kunde vara hemma och fira en supersommar med er alla!! Puss och kram! 

Uppskatta bilden, det krävdes tvång att få till den! 

del 2- broome till darwin

Kategori: Allmänt

Lördagen den 28 juni drog vi iväg på andra delen av vår roadtrip, denna gången var vi istället 4 i bilen, jag, Niklas, Steffi och Sandra! Som sagt, trångt men mysigt! Första natten spenderades här:
 
 
Andra dagen spenderades endast till att köra. Vi körde från Ellendale till Doon doon och det var ca 600km, vi pratade, lyssnade på musik och åt ganska mycket.. haha. denna kväll tog vi en liten minipromenad för att leta efter krokodiler, men hittade bara spindlar :( kanske tur dock.. Det går verkligen inte att beskriva hur stora avstånden är och hur otroligt långa raksträckor det finns! Såklart omöjligt att få med på kort.. 
 
 
Andra natten spenderades där ni ser nedanför! Denna dag bestod också endast av körning, men vi passerade iallafall gränsen mellan Western Australia och Northern Territory, cooolt!!! 
 
 
 
 
 
På tisdagen stoppade vi i Katherine, en av de få städerna i NT, och handlade lite inför Litchfield, den första av två nationalparker som vi skulle bocka av innan Sandras flyg tillbaka till Perth avgick. Vi åt hamburgare framför en öppen eld och tittade på solnedgången! Andra dagen tog vi ett morgondopp alldeles ensamma i poolen under florence falls, HELT underbart. Senare på dagen var det så fullt att man inte ens kunde se vattnet så vi hade tur som fick stället helt för oss själva! Vi spenerade dagen med att kika på resten av vattenfallen och gorgarna i litchfield och spenderade även andra natten vid florence falls. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dagen efter åkte vi en snabbsväng in till darwin och handlade, besökte visitorscenter och tog oss en chailatte + boostjuice innan vi åkte mot Kakadu national park! Första natten skulle vi sova vid merl camping ground och stället såg supermysigt ut, man kunde även gå och sitta vid en öppen eld och lyssna på någora abourginer som berättade om deras seder och traditioner. Man kan minst sagt säga att vi var nöjda med valet! Det kom en supertrevlig ranger och tog betalt och sa sedan, ni borde dock sätta på er långbyxor för om 15 min när solen börjar gå ner så kommer det komma endel myggor! Vi satte på oss kläder och var "redo". Började laga mat och helvetet bröt lös.. Det var myggor ÖVERALLT! Ni som känner mig vet ju att mina myggbett brukar svullna upp som ballonger så jag fick lite panik, det fick vi alla. De var överallt och tillslut slängde vi oss in i bilen med mat och allt bara för att komma undan lite. Vi hade sedan krig inne i bilen för att mörda de som slinkit in när vi gått ut och in och sedan var vi fast. Har nog aldrig skakat så mycket av en så liten sak. haha.. Skrattretande såhär i efterhand men oj, jag hade hjärtklappning och vi sov inte mycket den natten kan jag säga, vi jagade de små äcklena hela natten..... Nästa dag hetspackade vi bilen då myggen fortfarande var kvar och drog sedan snabbare än vinden. Den dagen gick vi på några turer och satt bredvid east alligator river och spanade krokodiler. Mysigt när vi alla var rätt slut! Även dagen efter det var vi antingen trötta av ingen sömn, försök till att kolla fotbollsvm via mobil eller uppsvullen kropp pga myggbett. Vi gick på några turer men tog det väldigt lugnt. På söndagen var det dags för vår första rivercruise. Det var supermysigt och vi såg några krokodiler och en hel del fräcka fåglar. Efter detta började vi resan ut ur kakadu och sov på en rastplats halvvägs till Darwin. Nästa morgon skulle jag och Niklas åka på en jumping crocodile cruise! Har lite blandade känsor om detta då de matar vilda krokodiler och får dem att hoppa för att vi människor ska kunna ha något kul att titta på. Men det är iallafall bra mycket bättre än de krokodilfarmar och zoon i darwin där de knör in tusen krokodiler i ett litet territarium. Glad att vi inte åkt dit! 
 
 
 
 
 
Syns väl sådär men ont hade jag haha! 
 
 
 
 
 
Efter krokodilkryssningen åkte vi och spenderade dagen och natten inne i Darwin, vi sov på ett hostel och på tisdag morgon körde vi Sandra till hennes flyg tillbaka till Perth. Hon och hennes pojkvän är nu tillbaka hemma i frankrike och tyskland och hälsar på deras familjer! Tråkigt att säga hejdå men med lite tur ses vi snart igen :) 
 
 
 
Om 5 timmar flyger vi till Sydney, hörs där!! :D 

del 1 - perth till broome

Kategori: Allmänt

Då var det väl dags att försöka ge sig på att ge er en någorlunda genomgång av vad vi har haft för oss de senaste fyra veckorna. Tur att jag skriver dagbok här nere annars hade jag inte kommit ihåg något alls. Just nu befinner vi oss, jag, Niklas och Steffi på Discovery caravan park i Darwin och tvättar kläder och ska bara ta det lugnt idag, så då passar det ju utmärkt att försöka skriva till er :)

 
 
Vi började resan från Perth på förmiddagen den 15 juni. Vi började med att handla så mycket mat vi kunde få ihop och åkte sedan mot Jurien Bay där vi spenderade första natten på en camping! Vi åt upp min Marabou digestive som jag har sparat sedan jag fick den från mor&far på posten när jag fyllde år. OJ vad god den var... :D Nästa dag styrde vi kosan mot Geraldton för att hälsa på en holländsk tjej, Noor, som fått någon konstig blodsjukdom under hennes roadtrip och nu låg på sjukhuset där. Hon såg så sjukt ut stackarn och det var hjärtskärande att se.. Nu är hon tillbaka i Perth och de vet fortfarande inte vad det är för fel. Hon får antibiotika inpumpat i hjärtat och det är riktigt konstigt.. Det enda positiva i Geraldton var att vi fick vår första dos av sommar igen! Fikade nere i hamnen och hade det bra innan vi åkte vidare och sov i världens bonnehålecamping i North Hampton. Köpte oss en vinflaska och jag slog Niklas i frågesport :D
 
Dagen efter började vi köra mot den första nationalparken som vi tänkte kika på, Karbarri. Nu började vi inse vilka sjuka avstånd detta land sitter på. Det går inte att beskriva.. Denna dag såg vi dock en cool röd/rosa sjö! I outbacken har de ju den berömda röda sanden och den kan färga sjöar och vatten röd/rosa. Såg snarare ut som att diverse hajar och krokodiler haft ett blodparty.. Vi tog oss inte ens in i Kalbarri utan kikade bara på de coola klipporna utanför själva nationalparken då det var full storm när vi kom fram. Tror dock att det hade kunnat vara ett riktigt fint ställe om bara vädret hade tillåtit!
 
 
 
Vi började istället köra mot resans nästa stopp som var Shark Bay! Påvägen fick vi hjälpa två fransmän som hade fått bensinstopp, det första franska par vi hjälpt under vår resa! Vi kom fram till början av Shark Bay när det var mörkt och regnet öste ner. Vi hade hittat en campingplats som skulle vara gratis i vår campingbok och tog oss till sist ut och flyttade runt i bilen i ösregn. Ingen middag blev det för oss och vi var beredda på en skräckfilmsnatt. Vi sov alldeles vid några klippor intill det stormiga havet, mäktigt men läskigt! Vi har ju en Ford Falcon och på natten sover vi i bagagen och måste packa om bilen varje dag. Det har fungerat väldigt bra men det blir rätt irriterande i längden. Man kan inte direkt smyga med att man sover i bilen heller då man måste ha saker utanför och i förarsätet. De är ganska stränga med vart man får sova och inte och svenskar som vi är så är vi ju såklart superrädda för att hamna i trubbel med en ranger. Denna morgon gick vi därför upp kl halv sju och packade om bilen fort som tusan men när vi ställde in den sista lådan kom såklart en rangerbil farande och vi hann se alla pengar gå upp i rök.. Som tur var var det en så soft ranger och han lät oss komma undan om vi bara betalade 10 dollar och lovade att ej sova olagligt natten efter också. TUUR! Vi styrde kosan mot Denham och sedan vidare mot Monkey Mia som är huvudresemålet i Shark Bay. Det är ett rätt turistiskt ställe där de varje morgon har matning av vilda delfiner som håller till vid stranden. Vi tog oss en öl och en kopparbergs cider och hängde vid havet och njöt! De har alla möjliga sorters svenska cider här! Kopparbergs, Rekordelig och Somersby, den är väl dansk men endå! Sjukt dyrt men endå en smak av hemma.
 
 
Efter Monkey Mia åkte vi norrut och nådde Carnarvon på kvällen, där fick vi täckning och bokade en camping som hade wifi och äntligen kunde vi ringa hem och uppdatera oss på internet. Skönt att vara utan mobil men man vill ju endå veta hur det är med er alla där hemma! Carnarvon var en riktig liten håla med allt möjligt konstigt folk så vi åkte vidare mot coral bay. Nu var det plötsligt midsommarafton och våran firades med bilkörning och snorkling på en paradisstrand, inte helt fel! Vi tog oss en vinare på kvällen och somnade ganska tidigt under en superfin stjärnhimmel på en camping i Coral Bay. Även nästa dag snorklade vi och sedan började vi köra mot Exmouth som vi hade hört SÅ mycket bra om. Det är en liten stad längs med kusten med en tillhörande nationalpark där det ska vara underbar snorkling och man kan även åka med en båt och snorkla/dyka med valhajar! När vi kom fram var det halv storm och det regnade, vädret skulle inte ändra sig de närmaste 3 dagarna. Snacka om att vi har otur med nationalparkerna. Vi spenderade natten på en camping och åt burksoppa och nästa dag körde vi vidare. Supertråkigt att vi inte kunde snorkla där men vi orkade inte vänta i tre dagar direkt!
 
 
 
 
 
Vi tog vårt pick och pack och åkte mot nästa nationalpark, Karijini! Vi kom bara halvvägs så vi fick sova på en 24h-parkering längs med vägen och där lagade vi fiskpinnar inne i bilen pga ännu mer storm.. Myskväll endå! Nästa dag kom vi fram till Karinjini men det var fortfarande dåligt väder. Vi hittade en campingplats och trotsade vädret och gav oss iväg mot ett vandringstrack som skulle vara bra. Vi gick i en såkallad Gorge, typ som en dalgång mellan två berg som delade sig för superlängesen pga nån sorts vattenmekanism. Grand canyon, fast mindre! Det var så mäktigt och vi var helt bortblåsta, vi kom till ett jättefint vattenhål men tyvärr var det lite för kallt för att ta sig ett dopp!
 
 
 
 
 
 
 
Vi spenderade sedan de nästkommande två dagarna med att ta oss upp till Broome, vilket var den tråkigaste vägen än så länge. Vi stannade snabbt i Port Hedland och åt på Mcdonalds och sov på en camping med den finaste hunden vi träffat på länge, Chainsaw. Han hängde med oss ett bra tag och var så fin! Här höll vi dock på att bli uppätna av sandflugor så vi åkte fortare än fortast där ifrån!
 
 
 
När vi sedan kom fram till Broome träffade vi Ben, en kompis från hostlet i Fremantle som vi hängde med och senare på kvällen kom Steffi och Sandra med flyg från Perth och vi hämtade upp dem! I Broome spenderade vi tre dagar på stranden, hälsade på Ben på hans jobb på en pärlfarm och fixade saker inför andra delen av vår roadtrip, Broome till Darwin som vi nu skulle göra jag, Niklas, Sandra och Steffi! Vi skulle alltså knö in fyra personer i vår lilla bil, trångt men mycket mysigt!! Dock gjorde vi en sak i Broome som var SÅ coolt och som vi aldrig kommer glömma, vi tog en tur i en helikopter! Vi såg både krokodiler och hajar och såg den så fina naturen runt broome! jag blev ju såklart åksjuk men det gick bra endå! haha.. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Snart kommer det mer! och förresten, vi bokade nyss flyg till Sydnet och har sålt bilen!! snabba ryck här, skriver mer om planen snart :D puss!