juliamaertachristina.blogg.se

Hejdå Perth!

Kategori: Allmänt

Dagarna sedan vi kom hem från Bali har gått rätt långsamt, nu är man inställd på att resa vidare och lämna Perth bakom sig så nu vill man helst bara dra! Niklas har jobbat i veckan men jag har bara varit på hostlet och försökt få tiden att gå. Tvättat, handlat, bloggat och fixat alla småsaker inför roadtripen. Vår plan just nu är att imorgon, söndag morgon flytta in i vår bil och påbörja en roadtrip norrut mot Broome och kanske även Darwin, beroende på jobbsituationen. Det är rätt dyrt att leva och vi kommer behöva jobba mer för att kunna resa mer! Resan till Broome är 2 231 km och till Darwin från Broome är det 1 875 km! Vi har en lång resa framför oss men vi är sjukt taggade! Här är det som en dålig svensk sommar just nu så inte direkt överdrivet njutbart.. Men i norr är det fortfarande fint väder! :) Om vi hade kunnat önska oss en plan på våra nästkommande månader hade det nog varit att åka norrut, hitta ett roligt arbete som även räknas som farmarbete(som man måste göra 88 dagar av om man vill ha möjlighet till ett andra års workingholidayvisum) och kunna bo i bilen/på farmen/ett billigt rum någonstans. Vi vill inte nödvändigtvis stanna två år på raken här men det är alltid bra att hålla alla alternativ öppna för framtiden då man kan utnyttja detta visum tills man fyller 30 år! Har hört många historier om folk som struntade i att fixa sitt andra år och nu åker in och ut ur australien på 3 månaders turistvisum och måste jobba svart för att överleva. Låter inte som en önskvärd situation.. Vi behöver endå pengar för att fortsätta resan så kan man slå två flugor i en smäll och fixa farmarbete hade det ju varit perfekt! 

Det känns så himla skumt att lämna detta ställe som har varit vårt hem i nästan fyra månader. Om man jämför med Indien så kändes den resan som en hel livstid, och det var bara 3 månader. Det märks verkligen att det är två helt olika resor man gör och det påverkar verkligen hur man upplever hemlängtan och sånt! Saknar verkligen alla er där hemma så himla mycket men det är inte ens i närheten lika tufft som i höstas. Nu är man inte lika blödig och sedan har jag ju en av nyckelpersonerna vid min sida hela tiden, tack och lov för det! Är så glad att vi bodde på detta hostel också (tack linnea!), har verkligen hittat så fina vänner här som underhåller en dygnet runt. Nu ska det dock bli skönt att bara vara jag och Niklas ett tag och kunna göra precis vad som faller oss in för stunden! Vi är lite osäkra på hur det ser ut med wifi och mottagning för mobilen uppåt men vi ska försöka hålla er uppdaterade på ett eller annat sätt under resans gång. 

Ikväll ska vi laga en stor middag med några av våra favoritpersoner från hostlet, sova sista natten i vår våningsäng och efter det är det ÄNTLIGEN dags att bege sig norrut! 

Puss på er! Hälsar från Niklas också ;) 

Kommentarer

  • Birgitta Englund säger:

    Ni får ha en jättebra resa, var rädda om er och kör försiktigt. Tänk på att ni alltid har mycket vatten i bilen. ( har sett många filmer där bilen stannar i ödemarken och det dröjer innan man får hjälp )

    Kram till er ♥

    2014-06-14 | 14:53:38
  • Maja säger:

    Låter som att ni kommer få det hur bra som helst! Och som du säger, smart att slå två flugor i en smäll och leta farmarbete. Vem vet, det kanske är skitroligt ;)
    saknar dig min fina vän, vilket jag tror jag skriver varje gång jag kommenterar haha! Men det märks att du är borta.

    Här hemma rullar allt på inför sommaren. Och vill du ha lite info om vårt kära ica, så har vi nu ändrat tiderna till 7-22. JA du läste rätt, kl SJU. Suuck.

    Ha det nu så bra på roadtripen och lycka till med jobb och allt! Har varit roligt att du bloggat mycket och berättat om bali :) puss min vän <3

    2014-06-14 | 15:32:21
  • Stina Gjersvold säger:

    Ha en bra tur och var rädd om er det är så roligt att läsa om era äventyr Kram "mormor Stina"

    2014-06-14 | 15:54:19
  • Mamma säger:

    Jösses vad spännande ni har det. Kör nu som sagt försiktigt och håll er till de stora vägarna. Förväntar mig en återkoppling så snart ni kan. Hjälp! Vad ska en mamma behöva stå ut med :) Lilla hjärtat, ha det så kul och ta hand om varandra. Stor kram till dej och Niklas

    2014-06-16 | 21:33:39

Kommentera inlägget här: