juliamaertachristina.blogg.se

Ubud, mot monkeyforrest!

Kategori: AllmäntUluwatu, paradis, grönt hår. Imorgon= Ubud!

Kategori: Allmänt
BALI

Kategori: Allmänt

Tre timmar kvar tills vi åker till flygplatsen och fem timmar tills flyget lyfter mot Bali! Vi är färdigpackade, sjukt trötta och ofantligt taggade!! Vi som åker är jag, Steffie och Sandra, två tjejer från Tyskland som jag har träffat här på hostlet! Jag och Steffie åker härifrån och kommer fram kl nio på morgonen och Sandra åker från nya zeeland och kommer fram kl elva på kvällen så henne hämtar vi upp! 

Vi ska vara där i tio dagar och kommer tillbaka till fremantle allihop den 6e juni! Vi har några stopp vi absolut vill hinna med men vi får se hur resan utspelar sig! Cameron, killen som jag jobbar med på marknaden och säljer juice känner en hel hop med folk på Bali så han drog i lite kontakter och vi ska få hjälp av Jay, en av hans kompisar. Han äger en taxifirma där man kan hyra bilar och tourguider så han finns till vår hjälp när vi vill ha taxi och vill åka på längre turer! Känns skönt att ha någon man kan lita på med lokalbefolkningen och även se fräcka saker vi inte vet om att det finns! Vi har redan en hel lista med saker de tycker att vi borde göra! Blir minst sagt heltiska dagar men vi vill verkligen se så mycket som möjligt. Vi kommer att vara mijonärer där eftersom $1 = 10000 idr haha.. 

Hör av mig när jag kan, ta hand om er finisar! Puss! 
mina senaste mobilbilder

Kategori: Allmänt


Världens finaste syster har fått en underbar liten son, saknar er❤️ 

Byggde ett superfint torn med Li på Dinnertwist! 


Houseparty i perth med fina Steffie och Noor! 


Jana fyllde 25 och vi fick pannkaksfrukost och fixade skattjakt, mys! 

Tog ett kallllllllt dopp! 

Åt chokladfondue... 😋😃

Steffie och jag var omedvetet klädda exakt samma... 😘 
Åkte skridskor med Steffie och Noor och slog mig på båda knäna, högerbenet och armbågarna... Klumpen följde med till oz :( 

serpentine falls!

Kategori: Allmänt

torsdagen den 15 maj, alltså förra veckan åkte jag, steffie, jana och noor på en dagsutflykt till en nationalpark som heter serpentine. här finns ett bergit område som man kan vandra i och som även har vattennfall och en supermysig "pool"! just när vi var där var det inte ett superstort vattenfall men.. ;) vi hade med oss picknik och njöt av dagen, dessutom umgicks vi med kängurur! SÅ FINA! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Noor, steffie, jag och jana!
 
Steffie och jag!
 
 
 
 
Noor! steffie och jana posar för foton i bakgrunden!
 
 
 
 
 
 
 
 

Henna efter jobbet!

Kategori: Allmäntfredag

Kategori: Allmänt

Lista över de senaste dagarna/veckorna:
  • Så många av de som bott här länge har lämnat hostlet och det blir bara mer och mer tomt. Just nu har det iof kommit ganska mycket nytt folk men man orkar inte riktigt socialisera sig med alla när man vet att man endå ska åka om ca 1 1/2 vecka, (till Bali!!!!!!) därför är det mest lugnt på kvällarna och vi käkar middag, tittat på film och pratar skit.
  • Både jag och Niklas jobbar rätt mycket nu, dessutom jobbar vi om varandra (jag är ledig ons/tors och Niklas är ledig lör/sön) vilket innebär att vi inte riktigt kan hitta på något större att göra! Bra för plånboken och framtida resor, tråkigt för bloggen
  • Förra fredagen, för en vecka sedan, fyllde Katrin 23 år (vissa av er vet vem hon är!) så jag åkte över till hennes kompis lägenhet och träffade ett helt gäng svenskar! Vi åkte in till perth på kvällen och gick ut, superkul! Hoppas att det hinns med någon mer gång innan vi åker vidare! Grattis igen Katrin!
  • Förra söndagen jobbade jag på marknaden inne i perth och sålde juice för dem där, då kom det fram ett par med två unga tjejer och betalade med en falsk 50$ sedel, (ca250kr) vilket vi inte upptäckte förräns de gått iväg en bit. Paret såg ut som methknarkare och var allmänt hotfulla vilket resulterade i en mindre tuff Julia vid konfrontationen. Kvinnan tog alla pengar, falska som äkta och gick iväg och där stod jag som en mes haha.. Efter ett prat med polisen var det lite lugnare och chefen var inte alltför sur som tur var! Usch vad många skummisar och knarkare det finns i detta land!
 
  • I onsdags tog jag och Steffie en tur till leederville, en förort till perth som skulle vara fräck. Efter många om och men tog vi oss dit och blev så impade. Hela Storgatan var full i fik, klubbar, restauranger och affärer i samma hipster/gammaldags/ny anda och vi blev kära! Så himla fina småställen vi hittade och vi var helnöjda med vår utflykt. Leederville är värt att besöka igen!
 
 
 
en kängru! 
 
 
har aldrig förr tyckt om chailatte men här nere dricker jag det alldeles för mycket.. varför?! 
 
 
 

Kladdkaka & chailatte på en onsdagskväll

Kategori: AllmäntIkea!

Kategori: Allmänt

Jag, Steffie, Niklas och Henke tog en sväng till innaloo igår på min lediga dag. Det bar av till Ikea! Så kul att se hur det såg ut här nere :) det var sig likt förutom att de serverade småpajer, som de äter mängder av här nere.. Uäk.. Alla åt även köttbullarna med pommes... Pommes är verkligen the thing här nere, sjukt dålig matkultur! Vi åt köttbullar och mos och köpte sedan godis!!! 😃 
Lösgodis! 


Marabou!!! Dock hade de inte digesitve.. Så tack mor och far för paketet, det har kommit och jag ska spara den till ett mycket speciellt tillfälle! :D 
BALI

Kategori: Allmänt

Den 26 åker jag till Bali med Steffie och Sandra! Vi ska försöka se så mycket av ön som möjligt på 10 dagar och njuta av sol och surf :D LÄNGTAR! 


Jag, Steffie & Sandra 

21år!

Kategori: Allmänt

I tisdags fyllde jag 21 år! Jobbade hela förmiddagen på Dinnertwist och kom hem runt två-tiden! Fick fina presenter, två ekotvålar samt 200 dollar i presentkort på två av mina favvoaffärer här nere av Niklas! Sedan gick vi ner till hamnen och njöt av solen, en cider och några delfiner som lekte i havet. Senare på kvällen gick vi en hel grupp till creatures next door, en pub tillhörande little creatures, ett bryggeri här i fremantles hamn! Vi åt och drack och hade mycket trevligt! 

Ni får ursäkta kvalitén på bilderna.. Är inte alls vän med min kamera än och fokuset ballar ur för mig haha...

Henrik, Niklas, jag, Steffie och Sandra! 

Min och Niklas mat! Sandra & Nico, Ben & JanaFick döskallekakor och en Low-Carb bananabread-kaka som Sandra och Steffie bakat! Så fina!