juliamaertachristina.blogg.se

Det kommer snart ett riktigt inlägg.. ;)

Kategori: Allmänt

Här får ni iallafall ett par bilder från förra veckan! 

Steffi fick dåliga tänder av all rökning...

Grym pizzamiddag lagad med ett gäng tyskar, engelsmän och italienare som är pappor till den underbara pizzadegen! 

Middag av steffi och jag! 

Fika! Grym chailatte och bättre bananbröd! 

Klappade en koala på Freo markets! 



En mysig kväll vid stranden, vin, delfiner och kvällsdopp! 

Haha, vin... 




Söndagspyssel, Mary och Laura lärde oss att göra armband/fotlänk/fläta i håret! 

Laga middag ihop är gott & billigt!

Kategori: Allmänt






Fredag

Kategori: Allmänt

Denna veckan har varit rätt bra på utflyktsfronten! I onsdags åkte jag och ett gäng från hostlet till cottesloe beach, medan Niklas åkte iväg och spelade fotboll. Stranden var jättefin och just nu har de en konstutställning på stranden! Bland annat denna uppfinningsrika sak: 



 Det är alltså en ställning fullproppad med blonda barbiedockor haha?! Känns så sjukt skumt.. De hade även världens största goonbag, alltså en sån påse som finns i lådvin.. Haha så skumma grejer... Men det blev en fin eftermiddag iallafall! 

I torsdags var jag en sväng till en billig fruktaffär och sedan åt vi en god lunch på stan. På eftermiddagen fick jag även reda på att jag ska få jobba på fremantle markets i helgen! Det är en rätt känd marknad där de säljer allt från frukt, bakelser och ekologisk mat till skor, handdukar och dockor. Jag ska jobba lör/sön i en juicebar och hoppas verkligen att det kan leda till något mer! 

Idag har jag och två tjejer från hostlet, Anna och Steffie varit inne i Perth och shoppat. Jag fick mig en klänning och ett par joggingskor, det var behövligt! Nu sitter vi i soffan och ska nog inte göra överdrivet mycket resten av kvällen, fårse! Hoppas allt är bra med er! 

woodstockparty!

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

en aning försenade bilder

Kategori: Allmänt

UV-partyt var ju förra lördagen men jag har helt enkelt inte fått ur tummen förrän nu! Alla målade kläder och sig själva i uvfärg som sedan lyste i mörkret med hjälv av särskilda lampor, typ full-moon party a la thailand! kul vare :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Första jobbet!

Kategori: Allmänt

Hihi, förlåt för dålig info! ;) jag har fått jobb genom Katrin Erixon som några av er vet vem hon är! Hon jobbar för ett företag som heter Dinnertwist som My och chris från Sverige startat! Ett koncept liknande linas matkasse typ. Jag ska hjälpa till att packa dessa matlådor! Tyvärr är det bara två dagar i veckan, måndag och tisdag men det är ju endå en början, blir kanske mer pepp på att söka fler jobb då! :) 

torsdag

Kategori: Allmänt


SÅHÄR GLAD är jag för mitt nya jobb! 

Såhär glad var jag när jag hoppade på fel buss och min hemresa tog 3 timmar istället för 1 halvtimme...

Såhär kul är det att jag fått fixa min mobil! 

Såhär ledsen är jag att jag inte kan shoppa alla ofantligtunderbartapsnygga kläder som jag såg i Perth på samma gång.. 

Annars är allt bra med oss! :D 

Glada som få! 

tisdag

Kategori: Allmänt

Hej på er mina fina! Hur är allt där hemma? Ni är väldigt duktiga på att kommentera tycker jag, jag däremot är rätt dålig på att blogga haha.. Läget med mig, Niklas och Henrik är iallafall bra! Vi har nyss ätit middag som vi lagade här på hostlet och nu vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, eventuellt ska jag skypea med lina lite senare! Sen blir det nog sängen, det är endå rätt sent och sover vi inte hyfsat i tid på kvällen så sover vi till kl 13-14 istället och då blir man ju sådär härligt pigg! Men vi försöker gå upp runt nio/tio iallafall.
 
En av de saker jag tycker bäst om med resa/bo på nya ställen är allt man lär sig om sig själv. Har den senaste veckan insett att jag fungerar sådär när jag inte har något riktigt "vettigt" att göra. Vi har ju massa saker som måste fixas innan vi kan söka jobb och sånt på riktigt, men jag har riktigt svårt att få saker gjorda utan att ha utsatta tider på när det ska ske. Blir mest frustrerad och vill ha ett jobb nu på direkten, men istället för att lösa alla saker som krävs för ett jobb/gå ut och söka så stannar jag på hostlet och chillar/går till stranden.. Bra där Julia! Har iallafall fått ihop det mesta nu och väntar på att allt ska komma med posten bara. Ska bli skönt att få jobb och se att pengar inte bara går ut utan även kommer in, vill ju ha kvar MASSA pengar att resa för sen! 
 
I söndags var vi som sagt hos Henkes pappa på barbecue och fick ta oss ett dopp i deras pool. Vi hängde kvar över natten och fick sova i näst intill lyxhotellklass om man jämför med hostlet. Alltid skönt med lite hemmafeelings! Nu måndag/tisdag har vi inte varit överdrivet produktiva direkt. Varit på stranden, skrivit några rader på cvt, försökt lösa mitt aussiesimkort, samlat mod till att ringa massa nummer om jobb men fegat ur mm.. Ska åka in till Apple store i Perth city imorgon och tvinga dom att fixa det åt mig! Något vi faktiskt däremot lyckats med sen slutet av förra veckan är att vi gått med i ett gym och tränat alla dagar vi kunnat! Duktigt där asså! Försöker även vara duktig med mat och mage, svårt dedär.. 
 
Idag följde jag med Linnea, Steffi och Säni till en vegan/ekologisk butik/kafe vid namn Manna. De hade hur mycket bra produkter och så mycket god mat! (allt såg iallafall väldigt gott ut). Detta ställe hade nog ni, lina, camilla och mamma gillat! Jag hittade även fiberhusk så nu kan jag göra massa gott! Vi åkte även sedan till en liten fruktmarknad med billig frukt. Maten här nere är ganska dyr så hittar man något som är billigt köper man det, i princip.. ;) 
 
Nu är jag superduperübertrött och ska gå och borsta mina tänder. Imorgon blir det som sagt in till Perth och på eftermiddagen ska vi gå till stranden för ett dopp som vi gjorde idag! Man kan knappt vara på stranden mitt på dagen utan att bränna sig, solen är helt sjukt stark! 
 
Hoppas allt är fint med er! PUSS! 
 
 

Lördag

Kategori: Allmänt


Gårdagens look! Nu: mot henkes pappa för en eftermiddag med barbecue! 

rottnest island

Kategori: Allmänt

I tisdags, den 4e åkte vi iväg på en liten utflykt, den bar av mot rottnest island! En rätt stor ö som ligger utanför Perth. På morgonen kl halv tio tog vi en färja från hamnen här i Freo som ligger typ 200m från där vi bor! Åksjuk som jag blir var såklart inte detta ett undantag men det gick relativt bra, värre på hemvägen när det var halvt storm på havet! :S Mamma du hade nog avlidit.. 
 
 
 
Det var iallafall en jättevacker ö som vi hamnade på och man kunde både tälta, sova i stugor och på hotell, men det sparar vi till någon annan gång. Nu hyrde vi varsin cykel och begav oss iväg på en tur runt nästan hela ön. Varmt var det och brände oss gjorde vi men oj vad fint och mysigt det var! 
 
 
 
 
 
 
Man kunde även åka med på en snorkelbåt där man fick låna snorkelutrustning och åka båt runt ön till de finaste ställena! 
 
 
Halvvägs in på turen mötte vi dessa små sötingar! De kallas Quokkas och är som en råtta fast i kattstorlek! Det låter sjukt äckligt men de var supersöta och här dricker de vatten ur min hand! De lät sig bli klappade och var nog rätt vana vid alla besökare. 
 
 
 
 
 
 
 
Underbart ställe minst sagt, vi ses nog igen, fast nästa gång med en tältning på nån strand, kanske? :) 

future music festival & perth city

Kategori: Allmänt

På lördagen begav vi oss in till Perth för att kika runt lite. Det var galet varmt så det blev bara en kortis men det vi såg var så fint så vi åker säkerligen in snart igen! 
 
 
 
 
 
 
 
I måndags var det labor day vilket innebar långhelg här nere. Så i söndags, 2/3 var vi på future music festival i Joondalup arena! Bokade biljetter kvällen innan och var riktigt taggade! Jag var särskilt taggad på att äntligen få se Macklemore & Ryan Lewis, även Hardwell och Deadmou5 såklart! Hela kalaset började kl 12 och vi åkte tunnelbana i ca 1h var där runt kl 14/15! Gick fram emot ingången och var såååå taggade och när vi visar våra svenska körkort får vi ett "we need to see your passport".. Vi stod på vandrarhemmet och diskuterade "tror ni vi behöver ha med passen? naee skiter i det va.." Så det var bara att ta tunnelbanan tillbaka för att hämta våra pass, i 40° värme och sådär lagom glada.. Vi kom tillslut fram två timmar senare och hör Macklemore köra sista låten och ett "my name is Macklemore" innan vi hann komma in.. Sååååååååå arga! Vi hann iallafall dansa loss till Hardwell och Deadmou5 men vi ska ALDRIG åka på något sånthär utan passet igen iallafall. Tur att kvällen blev värd endå!
 
De sålde kopparberg!? 
 
 

freo

Kategori: Allmänt

& där har en hel del dagar hunnit gå utan att jag hunnit uppdatera er på riktigt! Just nu sitter jag i ett "commonroom" *hängrum"? typ? kl är halv åtta hos oss just nu och vi ska försöka få i oss lite mat innan kvällen är till ända. Våra dagar hittils har varit väldigt lugna och vi har hunnit komma in rätt bra i aussieandan, chilligt, med andra ord! Vi försöker gå upp vid kl 9 för att bli av med jetlagen och tror det börjar fixa upp sig nu. Inatt var första natten jag faktiskt sovit på natten och inte bara de första och sista timmarna. Coolt vad en natts sömn kan göra med humör och ork! Vi har gått runt och kikat här i fremantle och varit på stranden, dessutom hunnit med ett besök hos Henriks pappa, varit inne i Perth och kikat runt och igår kväll var vi på future music festival! Riktigt kul! Det kommer inlägg med bilder snart! 
 
påväg till stranden!