juliamaertachristina.blogg.se

Pingpongtournament & fire

Kategori: Allmänt



Sista kvällen som 20åring!

Kategori: Allmänt

Hej vänner! Här är allt under kontroll, dock är det svinkallt och Niklas spydde inatt :S ingen aning om vad som hände men på kvällen i söndags kände han sig dålig och spydde senare på kvällen och på natten.. Idag har stackarn legat som en bäbis i sängen och åt inget förrän jag kom hem från jobbet kl 5.. Ska försöka trycka i honom något mer ikväll så hans mage får något att jobba med.. Börjar bli trött på dessa plötsliga magsjukdomar nu! 

I fredags var det anzac day här nere. Då hyllar man alla som deltagit och avlidit i krig för Australiens arme. Vi var nere och tittade på en parad på förmiddagen och det var rätt kul att se! Alla andra lände förutom Sverige verkar vara så sjukt patriotiska! Tråkigt Sverige! 
Jobbade senare och resten av helgen på marknaden och det gick bra, kul som vanligt! Jobbar med världens skönaste kille, Cameron, en australiensare som vart med om allt man kan komma på mellan gayhorhus i Thailand till att vara fast med sin motorcykel i ökenoutbacken i 12 timmar utan vatten.. Han förgyller helgen kan man säga :) 

I lördags begav vi oss till hamnen till ett ställe som heter little creatures och creatures next door och åt/drack och pratade! Little creatures är ett ölbryggeri som är så sjukt coolt! Ska försöka ta bilder någon dag, definitivt ett av mina favoritställen i Freo! Senare gick vi vidare till newport, en nattklubb och dansade! Bra kväll som slutade med chailatte och bagel med Steffie kollandes på weeds! På söndagen jobbade jag till kl fyra och sprang sedan till bion för att titta på en film som heter tracks med Steffie och Niklas! Filmen var baserad på en sann historia och handlade om en tjej från Alice springs, mitten av Oz, som gick därifrån till havet. Filmtips!! Riktigt bra :) 

Idag är det min sista kväll som 20åring och vi har snart varit här i nio veckor.. Helt stört vad tiden går fort! DET ÄR SNART MAJ?!?!?!?!?!!?!!?!! 

Zombieeyes på creatures next door! Från vänster: Jana, Steffie, Sandra, Ben, jag och Niklas


Perth Zoo

Kategori: Allmänt

Barnungar som vi är har vi en liten förkärlek till att vandra runt på zoo och titta på alla fina djur! Så vi fuskade lite här i aussie och åkte till Perth Zoo och tittade på alla coola djur här innan vi (förhoppningsvis) kan få se dem i det vilda :) Detta var torsdagen den 17 april så bilderna är lite sena ;) 
 
Brown snake, supergiftig, läskig orm! 
 
Death adder, världens 9? farligaste orm, enligt Niklas, ormexperten :D båda två finns här :S 
 
Supersmå pingviner!
 
En svart svan! Som vi även såg vilda alldeles innan vi gick in på zooet!
 
anka med blå näbb
 
En sällsynt Niklas
 
 
Krokodiiiiiiil, OBS: det är inte en staty! vi såg den röra på sig några millimeter!
 
läskig emu
 
chilliga kängrur! 
 
Världens sämsta men tyvärr min enda bild på Tasmansk djävul. SÅ fult men coolt djur, han till vänster bara sov men han till höger sprang runt i cirklar och såg jätteagressiv ut :S rörde sig även som en liten gris haha.. 
 
Koalor :D
 
En fin tiger, såg väldigt ledsen ut dock :( 
 
Timon! 
 
jepard! 
 
<3
 
läskig kasuar
 
trädkänguru!? haha.. 

The Vintage Delhi

Kategori: Allmänt

Jobbade över på marknaden idag, jag hjälpte till i en kläd/prylaffär som heter the vintage delhi! Oj vad fina saker de hade! Du känner nog igen endel här Sofia, de åker själva till Indien då och då för att handla och kolla över sina skräddare, SÅ COOLT! 









Glad påsk!

Kategori: Allmänt

Glad påsk på er där hemma! Så kul att se alla instagrambilder med era firanden! Här nere firas påsken för fullt med marknader i hela fremantle och även en artsfestival som är supercool! Fremantle markets, där jag säljer juice har öppet fre-mån så för mig är det jobb som gäller hela helgen. Tills igårkväll, lördag, hade vi dock planerat en helkväll med drickspel, häng och gå ut på nattklubb. Tyvärr blev det lite ändrade planer.. Åt en kycklingbaguette till lunch på jobbet och tre timmar senare satt jag på rummet och spydde.. Troligtvis har jag blivit matförgiftad då jag spytt två gånger igår och haft magkramper idag.. Tråkigare lördagskväll kan man ju knappast ha. Nu har jag dock ätit lite choklad och jag tror att jag är på bättringsvägen. Får fortfarande kramp när jag ligger ner men det är iallafall bättre än igår! Som tur är kunde Steffie täcka för mig på jobbet men hoppas att jag kan jobba imorgon igen! Pengarpengarpengar... 

Fick en söt påskhare av Niklas igår mitt i illamåendet, vilken stjärna han är va?😍❤️ 

onsdag igen

Kategori: Allmänt

blir lite som en onsdagsblogg dethär, verkar som att det är den enda dagen jag finner energi och tid till att sätta mig ner och tänka/producera fram något till er haha.. men nu hoppas jag att jag får ur mig lite ord! :) 
 
här är allt bra, ledig dag idag som började med en promenad i molnigt väder och gick över i en fika i stark sol! vädret är verkligen växlande! en kompis, ben har köpt en ny bil med fyrhjulsdrift så vi åkte ut på lite offroadkörning och nu sitter jag i soffan och väntar på att äta middag med niklas som är och tränar fotboll! de drar ihop gäng från olika hostel i freo som träffas två dagar i veckan och spelar tillsammans. idag har jag även fått köpa ny laddare till min telefon och en ny adapter.. min sladd har glappat lite det senaste och för några dagar sedan hade vi en mindre explosion i rummet haha.. laddaren och adaptern blev snäppet svartare och vi blev rätt rädda! tur att allt gick bra dock! 
 
Har under de senaste dagarna jobbat på både marknaden och på dinnertwist och haft det ganska bra. I lördags var det fest på hostlet och vi spelade ett tyskt drickspel, flunkyball, SÅ kul! vi stannade uppe till kl 5 nere på stranden och hade det riktigt mysigt :) i helgen är det ju påsk och jag ska jobba på marknaden som har öppet fre-mån istället för bara fre-sön! vi ska även försöka gå ut på lite klubbar här i freo som jag ännu inte hunnit göra, ska bli kul! 
 
ikväll blir det dock en tråkigare kväll då fem personer som jag umgås mycket med här på hostlet (inklusive linnea och chris :S) lämnar oss imorgon för att åka norrut och söderut. kommer bli så himla tomt utan dem här men roligt att de kommer iväg och gör det de vill! 
 
vi har dessutom själva börjat gå i roadtriptankar och funderar på att dra tidigare än vad vi tänkt innan. inget bestämt ännu men åh vad kul det hade varit att dra iväg!!! 

delfin- & strandhäng

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
Sandra, Steffi & jag! 
 

:)

Kategori: Allmänt

Onsdag och jag är ledig. vädret har varit varmt med några moln på himlen så ingen solning idag tyvärr. Hann iallafall fånga några timmar på stranden igår efter jobbet! Idag har jag varit duktig och storstädat vårt rum, sprungit ärenden på stan och även snorklat lite på bathers beach, såg några trevliga småfirrar! Nu sitter jag på övervåningen och försöker fortsätta dagen med att ta tag i saker jag inte annars orkar med. Att blogga, till exempel! ;) Ibland har jag supermycket jag vill skriva om, ibland ingenting alls. Men nu har det iallafall hänt lite smågrejer sen sist! Förresten kommer Linnea tillbaka från sitt farmjobb ikväll!! Ska dessutom få träffa hennes omtalade pojkvän Chris! Ska bli så kul att få krama om tösabeten igen<3
 
Vi har som sagt köpt en bil! Det är en Ford, typ det jag vet om den, den är rätt stor och rymlig som ni ser! Jag och Niklas har diskuterat fram och tillbaka om vi ska köpa en bil nu eller inte. Jag är inte alls i behov av någon bil för tillfället utan klarar mig fint med Perths bristfälliga kollektivtrafik för tillfället. Dock behöver både Niklas och Henrik bil till det jobb de har nu, som flyttgubbar och antagligen till framtida jobb också, om de ska byta någon gång i den närmsta framtiden. Vi kommer förhoppningsvis snart kunna åka norrut och följa med värmen och då ska vi roadtripa uppåt så då kommer vi endå behöva en bil. Vi tre har nu köpt denna bil ihop och planerar att hålla fast vid den ett tag! Vi tror att den kan passa rätt bra som roadtrip-bil också så det är vår plan! Vi fick den för 2300 dollar vilket är ca 14000 kr! Så nu hoppas vi att han är redo för äventyr!
 
 
 
Tre finfina måltider det senaste! 
 
 
 
Nu ska vi gå ner till hamnen och kika på delfiner, såg dem igår också! Ska snart lägga upp bilder på de fina firrarna! 

another hangover saturday in western australia

Kategori: Allmänt

Finfrukost på restaurang, jobb på marknaden, kvällsmys på stranden, kortspel på hostlet och för att runda av dagen köpte vi en bil!? Haha, bilder på den kommer snart ;) 

april?!

Kategori: Allmänt

Nu har det varit nästan oförskämt tyst här hos på bloggen.. Dock har desenaste två veckorna främst bestått av jobb så det är väl inte så konstigt! Förra veckan jobbade jag: mån-tis- dinnertwist, ons- ledig (tog en biltur till k-mart och till Henkes pappa), tors- jag och niklas hjälpte till med att hantera bagage på ett kryssningsfartyg som lade till i hamnen här i freo, fre-lör-sön- sälja juice på fremantle markets! Denna veckan ser likadan ut förutom att jag är ledig både onsdag och torsdag då kryssningsjobbet bara var tillfälligt! Har dessutom börjat se löner från de olika jobben trilla in nu så det känns så skönt!! Underbart när man ser att det inte bara går minus på kontot som det gjort de senaste veckorna! 
 
Apropå det är det idag exakt 5 veckor sedan vi kom hit! Det är heeeelt sjukt! April redan liksom! Blev ni lurade igår? Jag gick och funderade på saker hela dagen men kom inte till skott, som vanligt haha! Men att vi varit här i fem veckor är ofattbart, tiden har gått sjukt fort samtidigt som det känns som vi bott här för evigt! Man känner sig mer och mer hemma på hostlet ju mer folk man lär känna och nu när man har jobb att gå till är det skönt att man känner sig hemma där man bor! Saknar alla er där hemma väldigt mycket bara.. Vi försöker fila och planera på hur vi vill lägga upp det kommande året så det hjälper iallafall att inte tänka på er alltför mycket! Men ni är SÅ saknade ska ni veta! 
 
Idag har jag hunnit med att tvätta, åka in till perth för att följa med Steffi, Sandra och Mugs för att fixa med deras visum och sedan köpte jag en tröja! Fick med mig lite mat och en hel påse äpplen hem från Dinnertwist igår så ikväll ska här bakas äppelpaj på hostlet! Imorgon har jag planerat in en dag med solning om vädret tillåter! Det märks att det går mot höst här men idag har det varit superfint så hoppas på samma imorgon! 
 
Är det något speciellt ni undrar över? Känns som att jag mest ordbajsar om vad jag gör om dagarna haha... 
 
Puss på er alla fina!